Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Artemidin Hram U Efezu

Artemidin Hram U Efezu

Temple d'artémis à éphèse (fr); Božicu lova, artemidu, su štovali diljem male azije.

Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci

Temple d'artémis à éphèse (fr); Na tom se mjestu stoljećima nalazilo svetište. Cijeli hram je bio od mramora.

Https Encrypted Tbn0 Gstatic Com Images Q Tbn And9gctgkjuqscxhtqqxusaumnudnwusjz2liofyqxul0browajrrasegzragyedpopxmy2 Mr53rm7qjhfq0ak5exvxn3yewtbhma Usqp Cau
cijeli clanak posjetite ovdje: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTGKJUQSCxHTqqXusAUmNudNWUsJZ2LIOfYQxUl0BRoWajrRAsEgzragYedPopxMY2-Mr53Rm7qJHfQ0aK5eXvXN3yEWtbHmA&usqp=CAU
I tako, na par kilometara od starog grada efeza, prema selčuku, 550 g.p.n.e. Artemidin hram u efesu (bs); Cijeli hram je bio od mramora.

Artemidin hram u efezu (oko 550 pr.n.e.).docx pentru mai târziu.

Međutim, do početka trećeg stoljeća prije krista, artemidin hram bio je potpuno obnovljen i dobio isti izgled. Nije šala naći se na mjestu gdje je stajalo jedno od sedam svjetskih čuda antičkog svijeta. Artemidin hram u efezu je jedno od sedam svjetskih čuda iz vremena antike;

800 x 600 jpeg 131 кб. 1000 x 750 jpeg 137 кб. Jupiterov hram je bio najveća građevina, koja se smatra i carevim mauzolejem.

Svjetska Cuda Proleksis Enciklopedija
cijeli clanak posjetite ovdje: https://proleksis.lzmk.hr/45415/
Na njegovom mestu je krajem iv veka pre n. Artemidin hram u efesu (grč. Aleksandar je vjerovao u tu priču i svojim velikim financijskim sredstvima je.

Artemidin hram u efezu, fotografiju koja danas predstavljaju samo nekoliko kolona, smatra se jednim od čuda antičkog svijeta.

Artemidin hram u efezu | povijest.hr. Hram artemide u efezu, čija fotografija danas prikazuje samo nekoliko stupaca, smatra se jednim od čuda drevnog svijeta. Godine prije krista u bogatom, lučkom gradu efezu (smješten u onom što je 200 godina poštovan je artemidin hram.

Tempel, welcher der griechischen göttin. Novac za obnovu dodijelio je aleksandar makedonski, a rad je. Jonski hram nedaleko od izmira u današnjoj turskoj.

Meridijani Izdavacka Kuca
cijeli clanak posjetite ovdje: http://www.meridijani.com/publication/e-udzbenik/uciteljica-zivota-povijest-5/poglavlje/12/lekcija/53
Hodočasnici bi putovali velike udaljenosti da bi vidjeli hram. Hram artemida stajao je na mjestu svetišta carske boginje, zaštitnice plodnosti, koja je bila na tim mjestima. Jedan od ljepših hramova u starom vijeku svakako je bio hram u efezu u maloj aziji kojeg je, oko 550.

Artemidin chrám sloužil i jako banka řízená veleknězem, neboť nikdo se neopovážil na svatém místě krást.

Efez, u to vrijeme poznat kao ephesos, je bio glavni grad rimske provincije asia, i drugi po veličini grad tada poznatog svijeta. Jonski hram nedaleko od izmira u današnjoj turskoj. Jedan od ljepših hramova u starom vijeku svakako je bio hram u efezu u maloj aziji kojeg je, oko 550.

Posting Komentar untuk "Artemidin Hram U Efezu"